Program 18: Maria Hansson!

June 26, 2017

Maria Hansson är konstnärlig ledare för dansgruppen Limelights, The Vintage Showgirls. Gruppen, som trots att de inte funnits så länge har redan medverkat på Fröken Frauke Presenterar, Vaudeville i Umeå, Burleskloppisen och 1,6 miljonersklubben och andra tillställningar.
 
Maria själv uppträder som Mz Mable, en fd Hollywoodstjärna som dricker alldeles för mycket gin, älskar att stå i centrum och att nypa unga pojkar i rumpan. Mz Mable dansar Burlesque Fusion, en ny dansform som vuxit fram ur ett intresse av att kunna kombinera magdans, Broadway jazz och de glamorösa, teatraliska och humoristiska elementen från burlesken. För en tidigare varietéartist som Maria var steget inte långt till den nya stilen.
Mz Mable har stått på många scener både i Sverige och utomlands.
 
Som magdansös har Maria dansat på arabiska/turkiska fester, medeltida tillställningar, för företag och på privata fester. Hon har dansat på fina scener, stampat jordgolv och medverkat i TV. Under sin långa karriär har Maria dansat och roat människor från Sydney, Australien i söder till Trondheim, Norge i norr.
 
Att få människor att växa genom dans är en stark drivkraft för Maria och hon har arbetat som danslärare i mer än 30 år. De senaste åren på Layali orientaliska dansakademi i Stockholm där hon har klasser både i magdans och burlesque fusion.

I Burleskpodden funderar Maria kring likheter inom burlesk- och magdansvärlden, nyfikenhet och kulturell appropriering.

Programmet sänds i samarbete med Passion of Sweden som säljer sexleksaker och underkläder på nätet. Passion of Sweden kan kan sexleksaker och Burlesquepodden älskar deras produkter! Ni hittar dem på www.passionofsweden.se

 
Limelights.nu
Tothmes.com
Facebook Maria Hansson

00:0000:00

Facebook Comments: